subota, 11. veljače 2017.

BEČKI KOLAČ: Čokoladno-kremasta fantazija


Sastojci:
Kore:

  • 100 g maslaca,
  • 150 g čokolade,
  • 100 g šećera u prahu,
  • 2 žlice brašna,
  • 4 jaja

Fil:

  • 350 g čokolade,
  • 500 ml slatkog vrhnja,
  • 3 žlice ruma,
  • 3 žlice šećera u prahu



Ukrašavanje:

  • 50 g čokolade,
  • 1 žlica ulja

Priprema:
Umutiti maslac i šecer u prahu. Dodati jedno po jedno žumance, brašno i otopljenu čokoladu. Dobro izmiješati.
Na kraju dodati čvrst snijeg od bjelanaca i lagano izmiješati varjačom.
Veliki pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smjesu i peći na 200 °C oko 30 minuta.
Ohlađenu koru presjeći na pola.
Čokoladu izlomiti na manje komade, pomiješati sa slatkim vrhnjem i kuhati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa.
Fil ostaviti da se hladi u frižideru 2 sata.
U ohladjeni fil dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne dobije čvrst šlag. Na kraju dodati rum i još malo mutiti.
Na tacnu staviti jednu koru, premazati je filom, prekriti drugom korom i ukrasiti otopljenom čokoladom.

0 komentari:

Objavi komentar