Sastojci:
Kora:
- 150 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 100 ml mleka
- 125 g margarina
- 1 kašika kakaoa
- 300 g mlevenog keksa
Fil:
- 150 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 100 ml mleka
- 125 g margarina
- 50 g mlevenog keksa
- 175-200 g kokosa
- 2 kašike kokosa
Kora:
1. U šerpu sipati mleko, šećer, vanil-šećer, kakao i margarin isečen na kockice. Sve zajedno zagrevati dok se sastojci ne otope i ne sjedine. Smesa ne treba da proključa.
2. Skloniti s ringle i umešati mleveni keks.
3. Rasporediti smesu u pravougaoni kalup (28×23 cm) i poravnati, te ostaviti da se ohladi.
Fil
1. U odgovarajuću posudu sipati mleko, šećer, vanil-šećer i iseckan margarin, pa zagrevati dok se sve ne otopi i ne poveže. Skloniti s ringle, te umešati mleveni keks i kokos.
Finalni postupak:
1. Pripremljeni fil rsporediti preko kore i ostaviti kolač da se dobro rashladi i stegne.
2. Posuti ga kokosom i seći na štangle željene veličine.
0 komentari:
Objavi komentar