srijeda, 15. veljače 2017.

RUM KASATO: Fine štanglice koje će vas osvojiti na prvi zalogaj


gosti najave u zadnji tren, kad su već skoro pred vratima, ovaj recept može biti pravi spas! Ove fine štanglice sa okusom čokolade možete napraviti za pola sata, a njihova savršena kombinacija okusa osvojit će sve koji budu u prilici probati ih.

Sastojci:
 300 g krompira,
 300 g mljevenog keksa,,
 200 g čokolade,
 140 g margarina,

 200 g šećera u prahu,
 2 kašike ruma,
 1 kašika kakaa,
 1 kašika ulja

Priprema:
Korak 1:
Skuhajte krompir, ocijedite ga i ispasirajte, pa mu dodajte čokolade i 100 g margarina. Čokolada i margarin će se od toplote krompira istopiti. Sastojke sjedinite. Dodajte mljeveni keks, šećer u prahu, kakao i rum.
Korak 2:

Dobivenu smjesu razvucite na tacni ili u kalupu. Ostavite da se stegne i ohladi. Za to vrijeme na pari otopite 100 g čokolade, 40 g margarina i 1 kašiku ulja.
Izrežite kolač, pa štanglice umačite u pripremljenu glazuru ili jednostavno prelijte glazurom.
Vratite u fržider da se sve stegne.

0 komentari:

Objavi komentar