ponedjeljak, 13. veljače 2017.

KREMASTI KOLAČ SA VIŠNJAMA

kremasti_kolac_od_visanja
Sastojci:
Za fil od višanja:
500 g ocijeđenih višanja iz kompota,
5 dl soka iz kompota,
2,5 dl vode,
150 g griza,
od 150 do 180 g šećera, zavisi koliko je kompot sladak

Za žuti fil:
2 pudinga od vanilije,
3 žlice šećera,
7,5 dl mlijeka,
2 vanilin-šećera,
250 g maslaca,
200 g šećera u prahu
I još:
oko 150 g keksa petit beurre (za podlogu),
2 vrećice šlaga

Priprema:
Za fil od višanja 5 dl soka iz kompota i 2,5 dl vode staviti da prokuha. Ukuhati griz i poslije desetak minuta kuhanja dodati šećer i višnje. Poslije minutu-dvije skinuti s vatre.

U lim za pečenje dimenzija 32 x 23 cm složiti na dno petit beurre kekse, preko keksa preliti vruć fil od višanja i ostaviti da se ohladi.
Za žuti fil skuhati pudinge sa 3 žlice šećera i vanilin-šećerom i ostaviti da se ohladi.
Maslac pjenasto umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa pudingom, miješajući mikserom velikom brzinom.
Žuti fil staviti preko fila od višanja, staviti i šlag preko, a zatim ostaviti u hladnjak da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Izvor: Mojakuhinja.net

0 komentari:

Objavi komentar